Άρθρο: Η πατρίδα στο μεταίχμιο μιας νέας Μεταπολίτευσης

Άρθρο: Η πατρίδα στο μεταίχμιο μιας νέας Μεταπολίτευσης

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στον ηλεκτρονικό τύπο, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Τις τελευταίες ημέρες η πατρίδα μας ζει τις κρισιμότερες στιγμές στη μεταπολιτευτική της ιστορία. Στιγμές και καταστάσεις, που η αποτυχημένη πολιτική που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μας οδήγησε εδώ. Η χώρα μας οδηγήθηκε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού, εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε ο πλέον επικίνδυνος Πρωθυπουργός που είχε η χώρα μας. Οδηγήθηκε ακόμη και στην αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής της πορείας και προοπτικής, μιας πορείας που ουδείς έχει δικαίωμα να την αμφισβητεί, πολύ δε περισσότερο οι ξένοι δανειστές μας.

Σε αυτή την κρίσιμη φάση η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να διαφυλάξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, κλήθηκε να διασφαλίσει το μέλλον του τόπου και των γενεών που έπονται, κλήθηκε να επαναφέρει τη χαμένη αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας μας. Έτσι, στο πρόσωπο του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες για να μη φτάσει η χώρα στην ολοκληρωτική καταστροφή. Μοναδικό μέσο για την εκπλήρωση αυτών των παραμέτρων αποτέλεσε ο αταλάντευτος πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά.

Κατόρθωσε και πέτυχε να οδηγήσει σε ταπεινωτική παραίτηση έναν επικίνδυνο Πρωθυπουργό, ο οποίος με την εγκληματική του κίνηση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την άτακτη χρεοκοπία. Για να αποτρέψει, λοιπόν, ο Πρόεδρος της ΝΔ τη χρεοκοπία και να περισώσει ό,τι έχει απομείνει στην πατρίδα, υποχρέωσε έναν Πρωθυπουργό διετίας σε παραίτηση, αποσαφήνισε ρητά και κατηγορηματικά ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών και ενίσχυσε το προφίλ του σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Οι ολέθριοι χειρισμοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έθεσαν σε κίνδυνο την καταβολή της 6ης δόσης προς τη χώρα μας. Η χώρα υπέστη τον απόλυτο διασυρμό, οι θεσμοί μας ευτελίστηκαν και η ακυβερνησία του τόπου ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των ημερών αυτών. Ένας ολόκληρος λαός, ο Ελληνικός λαός, περήφανος σε όλη του την ιστορία και τη διαδρομή, προσβλήθηκε ανεπανόρθωτα από τις εξελίξεις και από τους ανεύθυνους χειρισμούς του απερχόμενου Πρωθυπουργού. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, πέτυχε και οδήγησε στη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης, που αναμένεται να εξασφαλίσει την 6η δόση, προκειμένου να αποφύγει η χώρα μια άτακτη χρεοκοπία και έβαλε τέλος στην αμφισβήτηση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Αναμφίβολα, η ταπεινωτική παραίτηση του απερχόμενου Πρωθυπουργού, ο ορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών, η πανωλεθρία του Γ. Παπανδρέου και η αμφισβήτησή του από όλο το ισχυρό ΠΑΣΟΚ, αποτελούν επιτυχίες του Αντώνη Σαμαρά προς όφελος της πατρίδας και των συμφερόντων της. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε να διαμορφώσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες να απαλλαγούν από την ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να δώσει, μέσω της προσφυγής στις κάλπες, ελπίδα και προοπτική για μια νέα Κυβέρνηση, η οποία θα διαμορφώσει ένα κοινωνικό περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς.